Houten kozijnen

Contact

Houten kozijnen: wat moet u weten?

Houten kozijnen; voor veel mensen gaat er niets boven een natuurlijke materiaalsoort als hout. Niets kan de warme en sfeervolle uitstraling van hout evenaren! Maar uw keuze voor houten kozijnen hangt van meer factoren af. We zullen hieronder de eigenschappen van houten kozijnen bespreken en u op de hoogte brengen van alle mogelijkheden.

Waarom houten kozijnen?

We haalden het hierboven al aan: de warme en sfeervolle uitstraling. Maar daar kunnen we nog een schepje bovenop doen, want houten kozijnen zijn ook altijd uniek. Elk stuk hout heeft zijn eigen unieke nerfpatroon. Maar hout heeft nog andere fijne eigenschappen, zo is hout van zichzelf een isolerend materiaal. Hout zorgt dus niet alleen voor een warme uitstraling, maar helpt ook om de warmte in huis vast te houden! Een ander belangrijk aandachtspunt is dat houten kozijnen geleverd en gemonteerd kunnen worden met de nodige maatregelen tegen inbraak. Uw houten kozijnen dragen zo ook bij tot een veiligere woning.

Houtsoorten kozijnen

Kiest u voor houten kozijnen, dan moet u ook nog voor een houtsoort kiezen. Er bestaan uiteenlopende mogelijkheden. Houd bij het kiezen van de juiste houtsoort rekening met de kwaliteit, het onderhoud dat het vergt en de duurzaamheidsklasse. Hout kan onderverdeeld worden in vijf duurzaamheidsklassen. Hout dat tot klasse 1 behoort, is het meest duurzaam. Let erop dat het hout een FSC-keurmerk heeft. Dit keurmerk staat voor verantwoord bosbeheer. Veelgebruikte houtsoorten voor kozijnen zijn afzelia, meranti, merbau, grenen en lariks. U kunt altijd informatie en advies vragen aan uw houten kozijnenspecialist.

Houten kozijnen prijzen vergelijken

Voor elke soort woning

Het mooie van houten kozijnen is dat ze af te stemmen zijn op elke soort woning. Vanzelfsprekend staan ze mooi bij klassieke en landelijke woningen, maar ook moderne bouwstijlen gaan goed samen met houten kozijnen. Dat komt omdat hout in elke gewenste kleur geverfd kan worden. Mocht het hout om wat voor reden beschadigd raken, dan kan het eenvoudig gerepareerd worden. Houten kozijnen kunnen zo jarenlang meegaan. Verder zijn ze geschikt voor alle soorten raamkozijnen: voor normale raamkozijnen, schuiframen en -puien en draaikiepramen. Ook voor de kozijnen van uw dakkapel is hout een uitstekende materiaalsoort.

Houten kozijnen en onderhoud

Onderhoud; dat is een aandachtspunt waar u niet aan ontkomt wanneer u voor houten kozijnen kiest. Maar is dat een reden om niet te genieten van de prachtige uitstraling en de overige voordelen van houten kozijnen? Het onderhoud van houten kozijnen hoeft u er niet van te weerhouden om voor dit materiaalsoort te kiezen. De houtsoorten die gebruikt worden voor kozijnen zijn van de beste kwaliteit. Om de paar jaar laat u een expert de kozijnen inspecteren en zo nodig opnieuw verven. Met regelmatig onderhoud houdt u de kosten zo minimaal mogelijk.

Houten Kozijnen opgeleverd werk

Waarom kiezen voor ons?
  • Vergelijk gratis offertes
  • Kozijnen specialisten uit uw regio
  • Uw aanvraag is vrijblijvend
  • Kwaliteit en service
  • Bespaar tot wel 35% op uw kosten