Aluminium kozijnen

Contact

Aluminium kozijnen de beste keus?

Zijn aluminium kozijnen misschien iets voor uw woning? Aluminium als materiaal voor kozijnen is iets minder bekend dan hout en kunststof. Maar dat wil niet zeggen dat het in uw specifieke situatie niet de beste keuze is. Er zijn veel goede redenen om juist wel voor aluminium kozijnen te kiezen. Ontdek hier alles wat u dient te weten over aluminium kozijnen.

Aluminium: duurzame en sterke materiaalsoort

Belangrijke eigenschappen die u ervan kunnen overtuigen om voor aluminium kozijnen te kiezen zijn de duurzaamheid en sterkte van het materiaal. Aluminium is een zeer sterk materiaal dat lang meegaat. Aluminium kozijnen worden daarbij voorzien van een beschermende poedercoating die de kozijnen goed bestand maken tegen weersinvloeden. Vanwege zijn stevigheid is aluminium zeer geschikt voor kozijnen van grote ramen.

Onderhoudsvrije aluminium kozijnen

De beschermende laag die over het aluminium wordt aangebracht zorgt er ook voor dat de kleur mooi blijft. Onderhoudsvrij betekent echter niet alleen dat uw aluminium kozijnen niet geschilderd hoeven te worden; het betekent ook dat u er nauwelijks schoonmaakwerk aan heeft. Aluminium is niet elektrostatisch en trekt dus geen stof en vuil aan. Is dat niet mooi meegenomen? U hebt wel wat beters en leukers te doen dan u bezig te houden met schoonmaken!

Geen probleem voor het milieu!

In tegenstelling tot wat veel mensen denken zijn aluminium kozijnen wel degelijk milieuvriendelijk. Op de eerste plaats is de reserve aan aluminium in de aardbodem vrijwel onuitputtelijk. Daarnaast kan het meeste aluminium gerecycled worden zonder dat de kwaliteit van het materiaal afneemt. U kunt dus met een gerust hart kiezen voor aluminium kozijnen.

Woonstijl en aluminium kozijnen

Aluminium kozijnen passen bij allerlei soorten woonstijlen. We zien ze vandaag de dag veel terug bij woningen in een moderne architectonische stijl. Ze kunnen eveneens uitstekend gebruikt worden voor het accentueren van een industriƫle look, een stijl die tegenwoordig zeer populair is. Ook voor een vleugje elegantie zijn dunne aluminium kozijnen een goede keus. Verder kunnen aluminium kozijnen in elke RAL-kleur geleverd worden. Ze kunnen dus altijd perfect op de kleur van de woning worden afgestemd.

Aandachtspunten aluminium kozijnen

Een van de belangrijke aandachtspunten die u in ogenschouw dient te nemen bij het kiezen voor aluminium kozijnen is dat de isolatiewaarde iets lager ligt dan bij materiaalsoorten als hout en kunststof, hoewel dit verschil tegenwoordig minimaal is. Door de thermische onderbreking in aluminium kozijnen blijft het warmteverlies beperkt. Een ander punt is dat aluminium kozijnen niet na een tijdje overgeschilderd kunnen worden in een andere kleur. Ook kan de prijs iets hoger liggen dan de prijs van houten kozijnen en kunststof kozijnen.

Waarom kiezen voor ons?
  • Vergelijk gratis offertes
  • Kozijnen specialisten uit uw regio
  • Uw aanvraag is vrijblijvend
  • Kwaliteit en service
  • Bespaar tot wel 35% op uw kosten